نکته اول: پاک کردن سطح کار قبل از پاشش فوم
سطحی که قرار است فوم پاششی یا فوم اسپری پلی یورتان (SPF) بر روی آن اجرا شود، باید عاری از هرگونه آلودگی از قبیل روغن و چربی، گرد و خاک و رطوبت باشد. چنانچه این نکته در کنار دیگر استانداردهای ترکیب و پاشش مایع فوم رعایت گردد، فوم عایقی که تشکیل می شود، از کیفیت عالی برخوردار خواهد بود. اما اگر سطح مورد نظر تمیز نباشد، پس از تشکیل فوم مشاهده خواهید کرد که فوم دچار عدم چسبندگی شده یعنی توانایی چسبندگی آن ضعیف شده و شما به راحتی و بدون وارد آوردن نیروی زیاد می توانید آن را از سطح جدا کنید. از طرفی، حتی اگر با وارد آوردن نیرو، فوم را جدا کنید، هیچ اثری از آن بر روی سطح باقی نمی ماند و کاملاً کنده می شود. درحالیکه اگر چسبندگی فوم مناسب و کافی باشد، پس از جدا کردن آن، باید مقداری از فوم روی سطح باقی بماند. هم چنین برخی از آلودگی های روی سطح، سبب لایه لایه و شکننده شدن ساختار فوم می شود. بنابراین اگر می خواهید فوم پاششی با ساختار عالی و چسبندگی زیاد تشکیل گردد، قبل از اجرای آن مطمئن شوید که محل مورد نظر عاری از رطوبت، روغن و چربی و گرد و غبار است.
نکته دوم: رعایت نسبت مناسب در ترکیب ایزوسیانات و پلی یول
برای آنکه فوم پاششی باکیفیت حاصل شود، لازم است نسبت صحیح و برابر ایزوسیانات و پلی یول را در ترکیب این دو جزء رعایت نمود. هرگونه اشتباه در اندازۀ ترکیب مذکور، به کیفیت و ساختار و در نتیجه کارایی فوم به عنوان یک عایق آسیب می رساند و فومی پدید می آید که فوم خارج از نسبت (Off Ratio Foam) نامیده می شود. بالا بودن میزان پلی یول سبب روشن شدن، نرم و چسبنده شدن فوم می شود و به دلیل از دست رفتن ایزوسیانات، فوم کاملاً خشک نمی شود و احتمالاً بوی شدیدی تولید می کند درحالیکه اگر مقدار ایزوسیانات افزایش یابد، تیره شدن، سختی و شکنندگی فوم را به دنبال خواهد داشت. عدم رعایت نسبت مناسب در ترکیب این دو ماده اولیه علاوه بر نبود تخصص و دانش پیرامون فوم پاششی، ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد که در اینجا به آن ها اشاره می کنیم.
گاهی مواد اولیه در تماس با مواد دیگر آلوده شده اند و یا تاریخ تولید آن ها گذشته است. گاهی نیز دستگاه، قابلیت لازم در حفظ دمای توصیه شده برای ایزوسیانات و پلی یول را ندارد و یا نمی تواند فشار و گرمای موردنیاز برای واکنش زایی کامل میان دو ماده اولیه را فراهم آورد. نقص در دستگاه پاشش (اسپری) فوم مایع نیز در ترکیب مواد اختلال ایجاد می کند مثلاً چنانچه هر یک از پمپ های انتقال ایزوسیانات یا پلی یول مشکل داشته باشند، مواد با نسبت صحیح در سر نازل ترکیب نمی شوند. هم چنین اگر نازل خروجی مایع، دچار گرفتگی باشد یا قطر آن خیلی بزرگ باشد، ایزوسیانات و پلی یول به درستی در سر نازل ترکیب نمی شوند.
بنابراین لازم است قبل از اجرای فوم پاششی، تمام موارد فوق بررسی شود و ترکیب مواد اولیه به طور دقیق و برابر صورت گیرد زیرا در غیراینصورت باید هزینه بیشتری برای رفع مشکل صرف گردد.
فوم پاششی با میزان ایزوسیانات بالا
فوم پاششی با میزان پلی یول بالا