کاربردهای فوم پاششی پلی یورتان در ساختمان سازی

کاربردهای فوم پاششی پلی یورتان در ساختمان سازی

کاربردهای فوم پاششی پلی یورتان در ساختمان سازی

عایق فوم پلی یورتان پاششی چه کاربردی در ساختمان سازی دارد؟

 

فوم پاششی پلی یورتان به عنوان‌ یک فناوری نوین و برتر در زمینۀ عایق کاری در میان صنایع مختلف مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است و به دلیل ویژگی ها و مزایای منحصر بفردی که دارد از سوی صاحبان صنایع روز به روز بیشتر به کار گرفته می شود. این نوع از عایق پلی یورتان با توجه به ساختار سلولی و نوع کاربرد در دو نوع فوم پاششی پلی یورتان صوتی- حرارتی و نیز فوم پاششی پلی یورتان حرارتی- رطوبتی تولید و عرضه می گردد و بنابراین سه نیاز اساسی هر ساختمان یعنی جلوگیری از هدررفت انرژی، پیشگیری از نفوذ آب و رطوبت و نیز کاهش آلودگی صوتی و انتقال صدا را با توانایی زیادی برطرف می کند. گرچه این فوم از 70 سال پیش در ساختمان های کشورهای توسعه یافته اجرا می گردد و در کشور ما به دلیل دسترسی آسان تر به انرژی و عدم آگاهی نسبت به اهمیت حفظ انرژی، بسیار دیرتر مورد توجه قرار گرفته، اما امروزه در اثر تأکید بر مبحث عایق بندی ساختمان، بیش از پیش ارزش آن آشکار گشته است. در این نوشتار فهرستی از کاربردهای فوم پاششی به تفکیک عایق حرارت، صوت و رطوبت در ساختمان سازی جهت آشنایی بیشتر شما ارائه شده است:

  • عایق حرارت در دیوارها، نما، کف و سقف
  • عایق حرارت و صوت در سقف طبقات و دیوارها
  • عایق صوت و رطوبت در زیر روف گاردن
  • عایق رطوبت در کف و سقف استخر
  • عایق صوت در لوله کاری بخش های مختلف ساختمان، موتورخانه ها و آسانسور
  • عایق صوت در انواع سالن های اجتماعات، فعالیت های ورزشی و سینما

فوم پلی یورتان را روی پشت بام می توان به عنوان عایق حرارتی و رطوبتی اجرا کرد ولی باید برای عایق رطوبتی بودن آن از دانسیتۀ 60 استفاده کرد سپس روی آن را با بتن یا سرامیک پوشاند تا از تابش مستقیم خورشید به آن جلوگیری کرد زیرا تابش مستقیم آفتاب به سطح عایق پلی یورتان باعث تجزیۀ فوم می گردد.

*نکته: مقاوت حرارتی فوم پلی یورتان  تا 130 درجۀ سانتی گراد بالای صفر است و گرمای نور خورشید به این فوم آسیبی نمی رساند اما فوم پلی یورتان (آنتی یو وی) نیست.

از فوم پلی یورتان سلول بسته می توان در نمای ساختمان که به سبک نما خشک اجرا می شود، به عنوان عایق حرارتی و رطوبتی از بیرون بین شاسی ها استفاده کرد، بهتر است روی شاسی های فلزی را نیز برای جلوگیری از زنگ زدگی پوشش داد ولی ناهمواری فوم پلی یورتان، نصب نما را روی آن غیر ممکن کرده است، و از این رو فقط باید بین شاسی ها عایق فوم پلی یورتان پاششی اجرا شود.

اجرای عایق پلی یورتان پاششی زیر طبقۀ همکف بسیار کاربردی است؛ طبقات همکف در تمامی ساختمان ها همواره در فصل زمستان با مشکل سرما روبرو هستند، پس از اجرای فوم پلی یورتان، مشکل حل می شود و دیگر سرما نمی تواند از پارکینگ به طبقۀ همکف نفوذ کند زیرا عایق فوم پلی یورتان ارتباط پل انتقال انرژی از پارکینگ را قطع می کند. 

عایق فوم پلی یورتان هم چنین می تواند برای پوشش درزهای انقطاع در ساختمان مورد استفاده قرار گیرد.

 آپارتمان ها همواره با مشکل صوت مواجه هستند که برای رفع این مشکل نیز  شرکت نبوغ بهینه گستر عایق صوتی پلی یورتان پاششی را که تحت اصطلاح عایق صوت پلی یورتان سلول باز شناخته شده، اجرا می کند. عایق صوتی پلی یورتان 55 دسیبل کاهش صدا دارد، لازم به ذکر است بلندترین صدای اطراف ما 90 دسیبل است. (90 دسیبل صدا با سیستم های پخش موزیک مکانیزه اتومبیل ها و مجالس عروسی تولید می شود).

 

 فوم پاششی پلی یورتان در هنگام آتش سوزی ساختمان

فوم ها به سه گروه رتبه بندی شده اند:

B3 ،B2 ،B1

در گذشته بیشتر از گرید3 استفاده می شد که با جرقه یا آتش شعله ور می شد و متأسفانه در اثر این آتش سوزی، خسارات زیادی به بسیاری از سالن های مرغداری، سردخانه ها، پتروشیمی ها و.. وارد می گردید. دلیل واردات این گرید، نبود رقیب برای تاجران و عدم آگاهی مصرف کنندگان بود.

خوشبختانه امروزه با سرمایه گذاری های بزرگی که در این صنعت انجام شده، یک بازار رقابتی شکل گرفته و روز به روز بر کیفیت مواد و خدمات عایق بندی افزوده می شود. به همین ترتیب، گرید3 دیگر منسوخ شده و جای خود را به گرید2 که خود خاموش شونده است، داده. با افزودن چند نوع مواد معدنی در پلی یورتان، تغییراتی در عایق فوم پاششی پلی یورتان به وجود آمده است که به محض نزدیک شدن آتش به آن، گازی از خود متصاعد می کند که مانع رسیدن اکسیژن به عایق پلی یورتان می شود. در نتیجه عایق شعله ور نمی شود اما با شعلۀ ثانویه می سوزد.

عایق در این وضعیت (شعلۀ ثانویه) مثل مواد پلیمری دیگر ذوب نمی شود بلکه مانند چوب خاکستر می شود و آسیبی به ساختمان نمی رساند. به همین دلیل فوم پلی یورتان کندسوز یا خود خاموش شونده است.

 

 

ارسال نظر
اطلاعات تماس شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی


مطالب مرتبط


نکات مهم در اجرای فوم پاششی (بخش دوم)
  • 1401/2/31
  • نکات مهم در اجرای فوم پاششی (بخش دوم)

    اجرای فوم پاششی به دانش و تخصص نیاز دارد. در صورت عدم آشنایی با شرایط و نکات اجرای این فوم، مشکلات زیادی مثل عدم چسبندگی، ترک خوردگی، سوختگی، کاهش دانسیته و از دست دادن خواص هوابندی و عایق بندی برای فوم پیش می آید.

    فوم پاششی، بهترین عایق برای سالن های پرورش قارچ
  • 1401/2/27
  • فوم پاششی، بهترین عایق برای سالن های پرورش قارچ

    در سالن های پرورش قارچ دو عامل دما و رطوبت مهم تر از سایر عوامل هستند و فوم پاششی پلی یورتان بهترین عایقی است که ضمن مقاومت در برابر رطوبت سالن، می تواند دمای ثابت و مناسب سالن را برای کشت و رشد قارچ در فصل های مختلف حفظ کند.

    نکات مهم در اجرای فوم پاششی (بخش اول)
  • 1401/2/24
  • نکات مهم در اجرای فوم پاششی (بخش اول)

    اجرای فوم پاششی یا فوم اسپری پلی یورتان نیاز به دانش و تخصص نسبت به مواد اولیه و نیز رعایت نکاتی دارد که اگر مورد توجه قرار نگیرد، ساختار و کیفیت فوم آسیب خواهد دید و درنتیجه کارایی لازم به عنوان یک عایق را از دست خواهد داد.

    بازیافت فوم پاششی
  • 1401/1/23
  • بازیافت فوم پاششی

    بازیافت ضایعات فوم پلی یورتان همواره یکی از دغدغه های دانشمندان بوده است به نحوی که در نتیجۀ کوشش های آنان ثابت شده که ضایعات انواع فوم از جمله فوم پاششی پس از اجرای روش بازیابی مکانیکی یا شیمیایی قابل بازیافت است و می تواند هم به عنوان محصول جدید و هم مواد اولیه در تولید مجدد مورد استفاده قرار گیرد.

    مقایسه فوم پاششی سلول بسته و سلول باز
  • 1401/1/9
  • مقایسه فوم پاششی سلول بسته و سلول باز

    فوم پاششی پلی یورتان در دو نوع سلول بسته و سلول باز قابل اجرا است. هر کدام از این دو نوع دارای ویژگی هایی هستند که آنها را برای عایق بندی متفاوتی مناسب می سازد. با مقایسه فوم سلول باز و سلول بسته می توان با کاربرد صحیح هر یک از آن ها آشنا شد.

    فوم پاششی پلی یورتان (polyurethane spray foam) چیست؟ [توضیحات کامل]
  • 1400/8/9
  • فوم پاششی پلی یورتان (polyurethane spray foam) چیست؟ [توضیحات کامل]

    فوم پاششی پلی یورتان یک عایق پیشرفته و بهینه است و در انواع سلول بسته و سلول باز می تواند عایق حرارت، رطوبت و صوت باشد. ضریب مقاومت حرارتی بالا، اجرای آسان و سریع، توانایی پوشش تمام درزها و عایق بندی سطوح گوناگون و شکل های پیچیده می توان در ساختمان و صنایع استفاده شود.