فوم تزریقی پلی یورتان در واقع همان عایق پلی یورتان است که به دلیل روش اجرا یعنی تزریق مایع پلی یورتان در محل مورد نظر به این نام شناخته می شود. بر اساس این روش، ابتدا دو مایع ایزوسیانات و پلی یول در کپسول های جداگانه آماده شده و تحت فشار و دمای معینی، در تفنگ مخصوص جهت تزریق ادغام و سپس مایع ترکیبی در نقاط مشخص تزریق می شود. پس از چند ثانیه، این مایع انبساط و افزایش حجم پیدا می کند و به صورت فوم جامد، تمام محل، درزها، ترک ها و شکاف ها را می پوشاند.
برای تزریق مایع فوم، قبل از شروع کار، باید سطح پروژه از هر گونه آلودگی کاملاً پاک گردد. اگر عایق بندی لوله ها یا مخازن مورد نظر باشد، در فاصله های معین، ورق هایی از جنس آلومینیوم، گالوانیزه یا استیل با ضخامت 0/5 یا 0/7 روی سطح لوله ها یا مخازن نصب و با پیچ بسته می شود. پس از ورق کاری، درزهای ورق ها با چسب ماستیک کاملاً بسته می شود. سپس در فواصل مشخصی، سوراخ هایی روی ورق ها ایجاد و مایع ترکیبی درون آن ها تزریق می شود. تا زمانی که این مایع سراسر محل (بین دو جدارۀ ورق و سطح لوله یا مخزن) را پر نکند، تزریق ادامه می یابد. سوراخ ها نباید از یک میلیمتر کوچکتر باشند تا مایع پلی یورتان بتواند در آن ها نفوذ کند. در روش دیگر که مخصوص مخزن های بزرگ عمودی است، تزریق از بالای ورق های نصب شده صورت می گیرد. برای بستن درزهای ساندویچ پانل ها (مثلاً ساندویچ پانل های سردخانه ای) نیازی به ورق کاری نیست و مایع مستقیماً در سوراخ های ایجاد شده تزریق می گردد.
کاربردهای فوم تزریقی پلی یورتان
- مناسب برای درزبندی و هوابندی درزها، ترک ها و شکاف ها
- دارای قابلیت عایق بندی درزها، حفره ها و ترک های تمام سازه های بتنی، تونل ها، زیرگذرها، سدها، آبراه ها و سیستم های آب و فاضلاب
- قابل استفاده برای عایق کاری مفاصل و اتصالات لوله ها و ساختمان ها و مخازن در صنایع مختلف
ببینید: تزریق فوم پلی یورتان برای درزگیری پنجره
مزایای فوم تزریقی پلی یورتان
- عملکرد بالا در عایق بندی درزها، حفره ها و ترک هایی که با هیچ روش دیگری نمی توان به آن ها دسترسی داشت.
- مقاوم در برابر رطوبت و آب
- دارای ضریب مقاومت حرارتی بالا
- عمر و دوام طولانی
- مقاوم در برابر قارچ
- وزن سبک