در سالهای اخیر استفاده از عایق پاششی بسیار گسترده شده است. با به دنیا آمدن عایق پاششی گرم نگه داشتن خانهها در زمستان و خنک شدن آنها در تابستان به راحتی میسر شده است. فوم پاششی در تمام صنایع از جمله نفت، گاز و بخصوص صنعت ساختمان توسعه پیدا کرده است. عایقها معمولاً به صورت پیش ساخته، بلوکی و پاششی مورد استفاده قرار میگیرند. عایق پاششی به دلیل روش آسان اجرا در پروژهها بیشتر کاربرد دارد. عایق افشانه فوم معمولاً برای عایق کاری دیوارها، سقفها و جاهای غیر قابل دسترس استفاده میشوند.
نکتهی مهمی که در هنگام اجرای عایق پاششی باید حتماً در نظر گرفت؛ بکار بردن تجهیزات ایمنی در هنگام پاشش است چون در حین اجرا گازی سمی تولید میشود که استشمام این گاز ممکن است سلامت ما را دچار خطر کند. روش اجرای عایق پاششی با گرم دو ظرف حاوی مواد عایق شروع میشود و سپس بوسیلهی دستگاهی بنام گان باهم ترکیب میشوند و این مواد در نوک تفنگ مانند گان با هم مخلوط و به صورت مایع بر روی سطوح پاشیده میشوند. عایق افشانه فوم بر روی سطوحی مانند دیوارها، سقفها و شکافها تشکیل لایه ای ضخیم جامد میدهد که در پایان اضافات کار توسط اره بریده میشوند و سطحییکنواخت تولید میشود.
چرا روش پاششی؟
روش پاششی با توجه به ضعفهایی که در روشهای دیگر مانند پیش ساخته وجود داشت، ابداع گردید. در روشهای دیگر ممکن است سطح به طور کامل پوشش داده نشود و شکافها و درزهای دور از دسترس پر نشود اما عایق پاششی این ضعفها را پشتیبانی میکند و به راحتی با ایجاد لایههای ضخیم تمام سطوح و شکافها را میپوشاند.
4 نکته مهم در اجرای عایق پاششی
- نکته اول: با توجه به اینکه اجرای عایق پاششی در فاصله حدود 1 تا 1. 5 متر از سطح انجام میگیرد، در هنگام پاشیدن عایق ممکن است پودر به بقیه تجهیزاتی که در مسیر پاشش قراردارند برخورد کند و سطح آنها را پوشش دهد و به دلیل خاصیت چسبندگی فوق العاده مواد پوششی امکان جدا کردن عایق پوششی از تجهیزات امکان پذیر نمیباشد. به همین دلیلیکی از نکات مهمیکه در هنگام اجرای عایق افشانه فوم باید رعایت کنیم؛ توجه به زمان اجرای عایق پوششی میباشد. در پروژههای ساختمان سازی بهتر است لوله کشهای فاضلاب، نصب سیستمهای گرمایش سرمایشی و سیم کشی برق که معمولا در زیر سقف انجام میشوند، بعد از اجرای عایق پاششی انجام گیرند. تا در مسیر پاشش عایق افشانه فوم قرار نگیرند و بتوان به راحتی سطحییکنواخت ایجاد کرد.
- نکته دوم:یکی از مشکلاتی که در ساختمانهای امروزی وجود دارد، ورود صدا به داخل خانه است که آرامش را از شما سلب میکند و گاهی اوقات غیر قابل تحمل میشود و نمیتوانید به راحتی استراحت کنید. اگر عایق صوتی در هنگام ساخت خانه و آپارتمان استفاده کنیم دیگر با این مشکل مواجه نخواهیم شد. اما نکته مهم زمان اجرای عایق صوتی میباشد؛ این عایق پاششی بهتر است قبل از عملیات نازک کاری انجام شود چرا که بعد از این مرحله دیگر امکان استفاده از این عایق امکان پذیر نخواهد بود.
- نکته سوم: استفاده از عایق پوششی معمولاً برای پروژههای بزرگ توصیه میشود. دستگاههایی که برای اجرای عایق پاششی مورد استفاده قرار میگیرند از هزینههای نگهداری بالایی برخوردارند و بهتر است به صورت برنامه ریزی شده و در زمان مناسب برای عایق کاری اقدام کنیم تا هزینههای نگهداری به سایر هزینهها تحمیل نشود.
- نکته چهارم: برای مصرف بهینه مواد عایق بهتر است زمان اجرای عایق با سایر مراحل پروژه تداخل نداشته باشد تا باعث هدر رفتن مواد شود.
کاربردهای عایق پاششی
عایق پاششی به عنوانیک تکنولوژی نوین در بین تمامیصنایع مورد استقبال قرار گرفته است. عایق پاششی معمولاً در صنایعی مانند مبل سازی و به عنوان ضربه گیر در خودرو مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین کاربرد عایق پاششی استفاده از آن در ساختمان میباشد. عایق افشانه مهمیک عایق حرارتی و صوتی فوق العاده در ساختار ساختمانها محسوب میشود. در ادامه به طور مختصر چند مورد از کاربردهای فوم پاششی بیان میشود
- برای عایق کاری سقف، کف و دیوار در ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
- برای ترمیم انواع سقفها میتوان از این عایق استفاده کرد.
- به عنوانیک عایق حرارتی مناسب در سقف پارکینگها و خانههای بزرگ قابل استفاده است.
- در سقفهای فولادی به عنوانیک عایق صوتی عملکرد خوبی دارد.
- پر کردن درزهای ساختمانیکی دیگر از کاربردهای مهم محسوب میشود.
- در موتورخانهها و آسانسورها و سالنهای بزرگ میتواندیک عایق مناسب باشد.
- یک عایق خوب در سیستم گرمایش سرمایش ساختمان محسوب میشود.
- به عنوانیک عایق رطوبتی در استخر کاربرد دارد.
مزایای عایق پاششی
روش اجرای عایق افشانه فوم بسیار بالا است و در هر روز میتوانیم حدود سیصد متر مربع را تحت پوشش قرار دهیم.
- یکی از مزایای مهم این روش که عامل اصلی برتری آن نسبت به سایر روشها میباشد؛ امکان استفاده از عایق پاششی در نقاط غیر قابل دسترس میباشد.
- عایق پوششی قابل شستشو میباشد.
- در برابر نفوذ آب و رطوبت عایق موثری میباشد و از ایجاد رطوبت در ساختمان جلوگیری میکند.
- عایق افشانه فوم بخاطر وزن سبکش، نسبت به سایر عایقها وزن کمتری به ساختمان تحمیل میکند.
- قدرت چسبندگی فوق العاده آن، استفاده از سایر ابزار را محدود نموده است.
- طول عمر بالای آن امکان استفاده از این عایق را در جاهایی که رطوبت بالا دارند، امکان پذیر ساخته است.
- مقاومت دمایی بالا از دیگر برتریهای عایق پوششی است که آن را به یک عایق حرارتی فوق العاده تبدیل نموده است.
4 دیدگاه دربارهٔ «نحوه اجرای عایق پاششی»
سلام
ازاین عایق به عنوان پر کننده بین دوجداره دیواره هم میشه استفاده کرد؟
برای بین دوچوب جداره داخلی وخارجی ویلا در باغ؟
لطفا راهنمایی کنین
سلام بله می توان استفاده کرد
سلام
من به جای بلوک سیمانی دربین چوب ترمو وود داخلی و خارجی دیوار به ضخامت ۱۰ سانت استفاده کنم
ممنونم
****091214
با سلام و وقت بخیر مشاوران ما با شما تماس میگیرند و به شما درباره عایق پاششی اطلاع رسانی میکنند